Hry se psy a pro psy II.

12.10.2014 12:12

Seminář pod vedením Hanky Böhmové jsme si jak jinak než užili. Hanka nám popisovala různé hry na pozornost, odreagování, kontrolu a samostané myšlení. Tyto hry jsme si pak mohli samozřejmě vyzkoušet.

V první hře šlo pouze o odstrčení balonu, pod kterým byla na talířku schovaná mlska. Kass jde ale všeho po hlavě a tak i tento úkol splnil po svém.

V našem druhém úkolu šlo o odstrčení víčka z krabičky. V krabičce samozřejmě čekala dobrůtka. Kdybych krabičku otočila jinak, zřejmě by musel čumákem strčit do úchytu. Takhle mu stačilo strčit do krabičky a víčko se samo odsunulo. Což nevadí. Důležitý je výsledek a to, že ho hra baví!

Poslední hrou bylo "vymysli co chceš" s předmětem, který ti dám. Vybrala jsem kyblík. Neměla jsem mít žádný cíl. Jen odměňovat interakci. Začala do kbelíku strkat hlavu, což jsem mu odměňovala, tak jsem byla přesvědčena o tom, že u této myšlenky zůstane.

Avšak pouze jednou mu stačilo odměnit vložení packy na používání hlavy zapoměl. Naštěstí ne doslova.

Seznamte s německým ovčákem v kyblíku!


Pokud byste  také měli zájem o seminář pod vedením Hanky Böhmové, což rozhodně doporučuji, zde je odkaz ne její webové stránky - www.minimaxipes.estranky.cz/